Прочитај ми чланак

Застрашујуће предвиђање Сивкова: „Овако ће НАТО напасти Русију“

0

На вежбама ваздухопловства у Немачкој, земље НАТО-а су разрадиле могућност наношења масивног ваздушног удара на Русију.

Ово је изјавио руски војни експерт Константин Сивков у етеру ТВ канала Ден.

Према речима Сивкова, 2.000 крстарећих ракета може да полети на објекте у Русији.

„Сада се одржавају војне вежбе у Немачкој. Обратите пажњу – само Ваздухопловне снаге. Укључено је 10 хиљада војника и 240 авиона. Шта значи 240 авиона? То је обимна ваздушна офанзивна операција на једном оперативном правцу“.

„Појачајте ту групу за два до четири пута и већ имамо способност вођења војних акција на стратешком правцу. Другим речима, ово је у суштини вежба за пунокрвни ваздушни удар, ваздушну офанзиву на Русију.“

Где ће то бити? Изнад Украјине. Потребно је бити веома опрезан, јер ће салва од 2500 крстарећих ракета које Американци могу организовати, и ударити са 700-800 авиона – то је тешко искушење за нас.

Да, ми имамо високо ефикасан систем противваздушне одбране, то је све тачно, све то ће бити ту. Али треба јасно разумети да систем противваздушне одбране решава задатке уништавања и дезорганизације удара. Сигурно ће много тога стићи до нас.

Много тога ће стићи и у Москву и свуда, и реч је о доласцима који се могу бројати не само у јединицама, већ у стотинама, многим стотинама. Зато морамо бити суздржани, наш председник делује веома пажљиво и опрезно“, изјавио је Сивков.