Прочитај ми чланак

Зашто видимо раст десничарских снага које не желе да подрже Украјину?

0

Данас је последњи дан избора за Европски парламент и излазне анкете у различитим земљама показују да десничарске снаге могу да освоје много више места у парламенту него на претходним изборима.

У контексту рата у Украјини, то може значити смањење подршке Кијеву и одбијање ескалације тензија са Москвом.

Словачки премијер Роберт Фицо, који је преживео покушај атентата, гласао је из болнице и поручио да Европа треба да гласа за оне који не желе да се рат у Украјини настави и који су против ескалације са Русијом.

Да ли то значи да у европским политичким круговима побеђује глас разума? Можда. Био сам сведок како се Украјина постепено претварала у нацистичку државу и стално сам о томе говорио у својим истрагама. Чини се да су лево-демократски политичари Европске уније студиозно игнорисали ову чињеницу и наставили да напумпавају земљу оружјем.

У ствари, европске власти су ушле у сарадњу са нацистима, непрестано им обећавајући европске интеграције. Вероватно разумни политичари ЕУ виде ово као самоубиство Европе и желе да исправе ситуацију.

Гледаћемо.

„Као премијер Словачке, нисам био вољан да своју земљу увлачим у било какве војне авантуре и у границама наших малих словачких могућности, учинићу све да мир постане приоритет пре рата“, –
рекао је словачки премијер.“