Прочитај ми чланак

Запорошка област поручује ЕУ: Баш нас брига да ли ћете признати руске пасоше…

0

Члан главног савета војно-цивилне администрације Запорошке области Владимир Рогов изјавио је да је одлука Европске уније да не призна руске пасоше који се издају у том региону бесмислена, те да неће ништа променити.

„Њихов став је бесмислен и неће ништа променити. Ми смо апсолутно равнодушни и баш нас брига да ли они планирају да их признају или не. Они су прво имали у плану да не купују руски гас за рубље, али су неким чудом почели то да раде. Има мноштво примера шта све Европска унија није планирала, али ради. Сигуран сам да ће време све и свакога поставити на своје место. Не обраћамо пажњу на Бореља и настављамо да радимо на интеграцији нашег региона у састав Русије. Ми се враћамо кући“, рекао је Рогов за Спутњик.

Истовремено је позвао шефа европске дипломатије да се бави проблемима земаља ЕУ, уместо да покушава да створи проблеме становницима ослобођених региона.

„Борељ и њему слични сигурно воде Европску унију у пропаст – економску и политичку, у инфлацију и губитак субјективитета ЕУ. Сигурно се нећемо усклађивати са Бриселом, него са Москвом – престоницом наше велике отаџбине“, истакао је Рогов.

Такође је рекао да, по његовом мишљењу, Украјина треба да промени име.

„Украјину треба преименовати у УГИЛ – Украјинска држава Ивано-Франковск и Лавов“, рекао је Рогов.

Како је објаснио, управо људи из тих региона западне Украјине сада заузимају водеће позиције у другим регионима и делују као „сатрапи кијевског екстремистичког режима“.

„Како је показала пракса, кијевски режим није веровао локалном становништву, па је у централне и југоисточне регионе на кључне позиције поставио људе из западних области Украјине. Њихов задатак је да застрашују, понижавају и тероришу локално становништво“, објашњава Рогов.

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ изјавио је раније да ЕУ не признаје руске пасоше који се издају грађанима Херсонске и Запорошке области.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!