Прочитај ми чланак

Западни медији лагали о нередима: Хаос направили мигранти а они окривили Швеђане

0

Немачки али и остали западни као и поједини медији из Србије писали су о насилним нередима у Шведској као на нереде који су започели “десничари” док је истина поптуно другачија и своди се на мигранте из Арапског света који су направили хаос.

Више шведских градова погођено је насилним нередима током протекле седмице, а немири су се наставили и за ускршњи викенд, а као резултат тога 26 полицајаца повређено.

Гомила младих муслиманских миграната палила је полицијска возила и гађала полицајце камењем, а неки су узвикивали “Алаху Акбар” током дивљања.

Како је известио Associated Press, шведске власти су рекле да су немири посебно усмерени на полицију и да су дело “криминалних банди”, што је уобичајен еуфемизам за младе муслиманске мигранте.

„Много тога сугерише да је полиција била мета“, рекао је командант шведске националне полиције Јонас Хyсинг, истичући да су „главна мета побуњеника били шведска полиција и друштво“, а не Расмус Палудан, десничарски политичар који је претио да ће спалите Куран.

Муслиманска мигрантска омладина рутински организује нереде у шведским градовима као одговор на власти које хапсе насилне криминалце. Нереди великих размера догодили су се и 2020. године.

Међутим, према писању немачких и остали западних медија, нереде су заправо организовали сумњиви десничарски екстремисти.

Емитер ЗДФ је известио да је у Малмеу било “нереда на десничарским демонстрацијама”.

“Након одобрења десничарских скупова, током ноћи поново је дошло до нереда у Шведској”, наводи се у чланку, без помињања да су полицију заправо напале банде миграната.

“За неупућеног читаоца, немири су заправо укључивали десничарске екстремисте који су напали полицију,” преноси ReMix News .

“Чини се да је чланак покушај ЗДФ-а да умањи улогу миграната у још једном јавном немиру у већ врло проблематичним имигрантским четвртима у шведским градовима.”

Tagesschau је такође умањио одговорност муслиманских миграната за немире, извештавајући: “У Шведској је било насилних протеста у неколико градова у суботу увече и у недељу навече након што је десничарској екстремистичкој странци дозвољено одржавање скупова.”

“Друге медијске куће на немачком језику имале су још нечувенији садржај о нередима, а аустријски онлине портал ОЕ24 је ставио наслов који је гласио : “Нереди у Малмеу: десничарски екстремисти запалили аутобус.” Ово је чиста лаж. Ниједан десничарски екстремиста није био умешан ни у један од нереда или паљења током викенда”, пише John Cody.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!