Прочитај ми чланак

Западни јутјубери ушли у маркете у Русији и шокирали се: Лажу нас све време! ВИДЕО

0

Западни Јутјубери били су изненађени ценама у руском супермаркету после осам месеци боравка земље под западним санкцијама. Они су своје мишљење изнели у коментарима на снимку аустралијског блогера „Путовање са Раселом“.

Аустралијанац је посетио један од хипермаркета у Москви и демонстрирао обиље производа, као и њихове цене. Блогер је приметио да иако су многи западни брендови напустили Русију, њихову нишу су успешно попунили локални произвођачи, а у неким случајевима, као и код газираних пића, све се свело на промену имена. Корисници су испод видеа оставили скоро десет хиљада коментара.

„Живим на средњем западу САД. Никада нисам видела тако велику продавницу са таквом разноликошћу!!! Осим тога, цене! Све су вам цене ниске! Да, рекла бих да америчке санкције не штете Русији, већ дуже време“, рекла је Карен Бројаковски.

„Избор производа и њихов квалитет је невероватан“, стајало је у једном од коментара.

„У марту су хистерични антивладини медији показали празне полице у продавницама. Отишао сам у Мурманск и открио да су супермаркети препуни као и обично. Цене су нормалне, плус много попуста“, написао је кинески туриста.

„У Русији све цене у продавницама већ укључују порезе, тако да видите коначну цену и не морате да додајете ПДВ или било шта друго“, рекао је Тони.

„Санкције су највише погодиле људе у Европи , али корумпиране власти плешу уз мелодију својих господара са Волстрита“, написао је силвек917 на пољском.

„Када бисмо се решили политичара који желе да нас поделе, свет би био много боље место“, сумирао је „Колекционар ножева“.

Запад је појачао санкције Русији због Украјине, што је довело до поскупљења струје, горива и хране у Европи и Сједињеним Државама.

Председник Владимир Путин је раније рекао да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија за Запад, а санкције су задале тежак ударац целокупној глобалној економији.

Према његовим речима, главни циљ САД и њихових савезника је да погоршају животе милиона људи. Москва је више пута изјављивала да ће Русија решити све проблеме које јој Запад ствара.