Прочитај ми чланак

ЗАПАД НЕМА ПЛАН: Шта ако Зеленски одлучи да капитулира?

0

Колективни Запад није развио план у случају да украјински председник Владимир Зеленски одлучи да се преда. На то је скренуо пажњу политиколог Ростислав Ишченко.

Он је у разговору за Украина.ру одбацио могућност да би западни лидери могли да склопе мир са руском страном. Истовремено, они нису у могућности да у потпуности учествују у непријатељствима на украјинској територији.

Фото: Јутјуб

Према речима Ишченка, излаз из ове ситуације биће наставак борбе, услед чега ће званични Кијев бити уништен. Земља ће престати да буде пуноправни политички ентитет, што ће Западу дати прилику да формира нови план против Руске Федерације, сматра он.
Подсећамо, рат у Украјини (руска специјална војна операције) ушао је у 357. дан, а вести о ситуацији на фронту су главна тема светских медија још од тог 24. фебруара 2022. године.

Кијев: Укрјаинска војска трпи сталне нападе на истоку земље

Заменица украјинског министра одбране Хана Малар објавила је да руске трупе врше сталне нападе на украјинске положаје на истоку земље и да је ситуација напета, иако се, истиче, украјинске снаге држе.

„Тешко нам је“, написала је Маларова у апликацији за размену порука Телеграм, додајући да неке руске јединице трпе огромне губитке.