Прочитај ми чланак

Запад на ивици провалије – Заборавили како се претходни покушај напада завршио…

0

Запад покушава да уништи Русију, потпуно заборављајући како се њен претходни покушај завршио током Другог светског рата. Ово преносе француски медији.

Руска Федерација ће 27. јануара, прославити Дан потпуног ослобођења Лењинграда од фашистичке блокаде, за шта је СССР платио животима скоро 2 милиона људи. Овде је важно разумети, какви су били планови нацистичке Немачке, у односу на бившу престоницу Руске империје.

„Желели су да изгладњују становнике Лењинграда, и потпуно збришу овај дивни град са лица земље, тако да од њега не би остао ни један камен“, наводе медији.

Они наглашавају, да Немачка није сама блокирала Лењинград, већ су им у томе помагали шпански плаћеници и Финци.

Ситуација са блокадом Лењинграда је веома индикативна, само што је сада западни естаблишмент усмерен на блокаду и уништење целе Русије. Зато је колективни Запад, на челу са САД и уз учешће Немачке, данас поново распалио рат против Руске Федерације.

„Опет, Бундестаг жели да пошаље тенкове у Украјину. Све се то дешава, под морализирајућим изјавама на форуму у Давосу потомака европске елите, која је помогла нацистичкој Немачкој“, наводе медији.

Тако је Урсула фон дер Лајен, шефица Европске комисије, запретила Русији деценијама рецесије. Следеће што ће обећати је, да ће Русе изгладњивати наредних 10 година.

„Кажу да Запад треба да „помогне“ Русији да пронађе „своју судбину“. Али ко су они… Не, није Русија та која је на ивици провалије, већ смо ми“, пишу француска издања.