Прочитај ми чланак

Запад је схватио да је изгубио рат у Украјини – Почињу нови планови

0

„Запад више не може да победи у сукобу у Украјини. Кијев се суочава са још већим проблемима због републиканаца“, рекао је анонимни службеник америчког Конгреса, у интервјуу за часопис „Newsweek“.

„Да би Украјина победила, Сједињене Државе ће морати не само да се придржавају садашњег курса, већ ће морати значајно да повећају своје учешће. Нажалост, нећемо пристати на ово. Сада је питање, да ли ћемо уопште задржати досадашњи курс“, рекао је саговорник публикације.

Према његовом мишљењу, ниво интервенције неопходан за победу Украјине захтева „посвећеност и вођство невиђено још од касног Хладног рата“, од стране Сједињених Држава.

Бивши помоћник једног од републиканских конгресмена, Стивен Мур, рекао је за магазин о формирању широке опозиције Кијеву у Сједињеним Државама. Мур је ово повезао са „утицајним снагама у конзервативном табору“, које намерно шире негативне информације о ситуацији у Украјини. Председничка кампања Доналда Трампа само ће продубити поделу, тврди извор публикације.

„Мислим да они (кијевски режим) имају проблем, и очекујем да ће овај проблем постати још већи. Нажалост, бројке и време нису на њиховој страни“, закључио је службеник Конгреса.

У последње време, западни медији све чешће извештавају да САД и ЕУ постају уморни од украјинског сукоба, а подршка кијевском режиму слаби.

Према информацијама телевизије НБЦ, амерички и европски званичници већ разматрају могуће последице мирних преговора с Русијом, укључујући и опште обрисе онога од чега ће можда морати да се одрекну, како би постигли договор са Русијом.