Прочитај ми чланак

Захарова: Запад улаже много труда да присили Србију да не сарађује са Русијом

0

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да нико са Запада, ко спроводи неоколонијалну политику, неће спречити Русију, Србију и Републику Српску да развијају узајамно корисну сарадњу и да заједничким снагама допринесу јачању мира и стабилности на Балкану, преноси Спутњик.

Знамо колико напора Запад улаже како би присилио наше српске пријатеље да одустану од сарадње са Русијом. Притисак који се на њих врши је без преседана, у историјском контексту то није виђено, рекла је Захарова, коментаришући сусрет председника РС Милорада Додика са руским председником Владимиром Путином.

Према њеним речима, користи се читав спектар уцена, санкција, претњи, све у складу са најгорим европским традицијама.

Имајући то у виду, Москва још више цени самосталну политику Републике Српске и њен принципијелни избор у правцу сарадње с Русијом, која све више добија карактер стратешког партнерства, истакла је Захарова.

Даљи развој односа у потпуности је у складу са интересима наших народа и није усмерен ни против кога, навела је она и додала да тежње недобронамерних да томе нанесу штету немају перспективу.

Никакви западни високи представници, нико ко спроводи неоколонијалну политику, неће спречити Русију, Србију и Републику Српску да развијају узајамно корисну сарадњу, поручила је Захарова.