Прочитај ми чланак

ЗАХАРОВА: Шта је нелогично на фотографијама осумњичених за тровање Скрипаљевих

0

Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова скренула је пажњу да се неке ствари не поклапају у подацима Лондона о осумњиченим за тровање бившег руског обавештајца Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије.

Захарова је изразила сумњу у веродостојност фотографија које је објавила британска полиција.

Како је приметила, на различитим скриншотовима камера осумњичени су снимљени са идентичном позадином, а и време на сликама се поклопило.

„Или су датум и време који се налазе на фотографијама додати или су то припадници ГРУ Русије који су навикли да ходају истовремено, док су њихови ликови забележени на две различите фотографије. То је нека врста тролинга на нивоу Бога“, изјавила је представница МИП Русије за телевизију „Русија 1“.

Према речима Захарове, фотографије су могле бити направљене након слетања што значи да су осумњичени имали британске визе. Како би некоме издао визу Лондон прикупља биометријске податке и друге информације. Захарова је подсетила да је у МИП Русије позван амбасадор Велике Британије Лори Бристоу да им преда те информације, али је захтев званичне Москве у потпуности одбијен.

Она је нагласила да је британска страна саопштила да има податке о лету, датум, време и број, којим су осумњичени наводно долетели.

„Зашто пола године то није саопштено руској страни која би сама започела истрагу?“, упитала је Захарова.

Притом, она је нагласила да је Русија као и пре отворена за сарадњу са Великом Британијом у „случају Скрипаљ“, без обзира на грубост Лондона.

Британско државно тужилаштво је 5. септембра саопштило да су двојица руских држављана, Александар Петров и Руслан Боширов, оптужени у „случају Скрипаљ“ за напад нервним агенсом у Солсберију.

Тужилаштво је објавило њихове фотографије и саопштило да су објављене потернице за њихово хапшење. Британска полиција је изјавила да ће од Интерпола тражити „црвене потернице“ за њихово хапшење.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!