Прочитај ми чланак

ЗАХАРОВА: Протераћемо новинаре ако Јутјуб блокира брифинге

0

Ако Јутјуб блокира још један брифинг Министарства спољних послова Москва ће протерати америчког новинара или амерички медиј из Русије, изјавила је портпаролка Министарства Марија Захарова.

„Блокирали су ми неколико брифинга. Шта смо ми урадили? Дошли смо и рекли: ’Још једном ако блокирате брифинг један амерички новинар или медиј ће морати да оде’. И то је то. Ништа из категорије: радите шта хоћете. Још један блокирани брифинг и рећи ћемо конкретно име или медиј који ће да иде кући. А имајући у виду да се тиме бави дама са пољским држављанством и узимајући у обзир пољски став можда нећемо стати само на америчким новинарима. Видећемо“, рекла је Захарова.

Она је додала и да Јутјуб не одлази из Русије јер компанија пре свега ту зарађује новац.
Подсетимо генерални директор америчке компаније Сузан Воджицки је рекла да настављају рад у Русији јер сматрају да је важно да имају могућност да Русима пласирају независне вести о конфликту у Украјини.

„Они не намеравају да оду одавде не само због тога. Они овде одлично зарађују, како можда нигде не зарађују јер за том количином количином садржаја чији су аутори наши уметници треба трагати. Рекламе, материјали, платформа – то је пре свега бизнис. И наравно бизнис повезан са њиховом западном идеологијом коју морају да проследе нашим корисницима не само с времена на време“, рекла је она.