Прочитај ми чланак

Захарова одговорила на безобразну провокацију Вучићевог пулена Басте

0

Руска званичница је српског министра привреде, одговарајући на његов апел да се Русији уведу санкције, позвала на "традиционалну српску вечеру" у Москви, јер, у случају да се Србија прикључи антируским санкцијама, неће моћи да дође у Београд

Због Великог ускршњег поста не може да се почасти „традиционалним српским јелима“, али када прође пост радо ће се послужити пљескавицама и ћевапима, иронично је поручила портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова српском министру привреде Радету Басти, који ју је позвао на вечеру.

Наиме, министар привреде Србије Раде Баста је претходно преко друштвених мрежа заједљиво позвао Захарову на традиционалну српску вечеру ако она „зна куда да дође“, непримерено алудирајући да портпаролка Министарства иностраних послова Русије не може да дође до Србије због санкција. 

„Поштована Марија Захарова, као добар српски домаћин, позивам вас на традиционалну српску вечеру. Ако можете и знате где да дођете“, поручио је Баста.

Захарова је одговорила да зна где да дође, у Русији има прегршт одличних ресторана српске кухиње.

„С обзиром да не могу да дођем до вас, господине Баста, због нелегитимних антируских санкција којима желите да се придружите, чекам у Москви“, одговорила је она.

Раније је српски министар привреде говорио да Србија плаћа високу цену јер не уводи санкције Русији, што, према његовим речима, постаје неподношљиво.

„Као министар привреде не могу да прихватим притисак који трпи председник Србије Александра Вучића, а ми и даље ћутимо. Из тог разлога се залажем за увођење санкција Русији, подржавам председника Вучића у заштити државних и националних интереса и имам пуно поверење у њега. С тим у вези, молим Владу Србије и све министре да се изјасне о овом питању“, рекао је недавно Баста.

Према Захаровој, овај став је чудан јер Америка врши притисак на Србију, а српски министар наступа против Русије.

„Можда би било боље да се српски министар оштро изјасни против притисака на своју земљу? Русија је, за разлику од САД, увек поштовала Србију и њен народ. А поента није само у историјској истини, већ у очигледној чињеници – увођењем санкција Русији, притисак САД на Србију неће престати, већ ће се само појачати“, поручила је тада Захарова.