Забранњена серија Netflix-a о геј Исусу, након што је спаљено седиште продукције

0

Суд у Рио де Женеиру одредио је познатој продукцијској кући Netflix да мора да прекине са приказивањем „посебног“ божићног филма који Исуса приказује као хомосексуалца, преноси Daliy Mail.

У једном од апсолутно ретких случајева у којима петиције постижу промене, петиција једне бразилске католичке организације покренула је судски спор против Netflixa, након чега је уследила пресуда о уклањању 46-минутног филма под насловом „The First Temptation of Christ/ Прво искушење Христа.“

Међутим, забрана приказивања тек је привремена, али се очекује и она трајна.

Група Хришћана запалила продукцију Netflix-a, због серије о геј Исусу!

Емисија о геј Исусу, очито дизајнирана да шири нетолеранцију и мржњу према хришћанској заједници није повучена ни након петиције коју је потписало 2 милиона људи, а све се завршило насиљем.

Бразилска полиција покренула је истрагу прошлог четвртка након што се на друштвеним мрежама појавио видео који показује хршћанске групе како молотовљевим коктелима нападају седиште продукције чија је емисија на божићном програму Нетфлиxа на увредљив начин приказала Исуса као хомосексуалца.

Божићни специал Нетфлиxа под називом The First Temptation of Christ(Прво искушење Христа), приказује Исуса који је свог дечка довео кући како би га упознао са Јосипом и Маријом. Реч је о филму бразилске групе Порта дос Фундос.

Ипак, многима се није свидела „бласфемична“ представа на познатом медију па је група хришћана своје незадовољство исказала нападом на продукцијске просторије Порте дос Фундоса у Рио де Жанеиру, и то на Бадну ноћ.

Радник обезбеђења који је чувао објекат брзо је угасио пожар, док су демонстранти из скупине Заповедништво народне побуне преузели одговорност за напад и истакли да је Порта дос Фундос „марксистичка скупина“ која покушава „ да уништи наш народ, наша веровања, наше нематеријално наслеђе“.

Напад је наводно био „покушај тражења правде“ за „све Бразилце против богохулног, буржујског и анти-патриотског става,“ рекли су анонимни извори.

Полиција је идентификовала мотоцикл и још једно возило који су суделовали у нападу те је рекла да постоје најмање четворица осумњичених.

Пре емитовања емисије која вређа хришћанску заједницу покренута је петиција против емитовања анти-хришћанске емисије која је сакупила чак 2 милиона потписа, међутим ни то није било довољно да је Netflix повуче.