Прочитај ми чланак

За 11 месеци смо спалили 7600 украјинских тенкова, спалићемо и ове америчке

0

Америчке власти нису без разлога пристале, да у Украјину пошаљу само неколико тешких тенкова „Абрамс“. Вашингтон је заправо јасно ставио до знања, да режим у Кијеву користи искључиво као оруђе против Руске Федерације.

До овог закључка дошао је познати руски војни експерт, Виктор Литовкин.

Foto: Youtube

Он је истакао, да америчка администрација не настоји да пошаље велики број тешких тенкова у Украјину, јер није заинтересована да кијевски режим победи. Вашингтон само настоји да ослаби спољнополитичке позиције Русије у међународној арени, користећи кијевски режим као ефикасно средство.

„Они су заинтересовани да одуговлаче непријатељства у Украјини, како би та непријатељства уништила Русију — њену економију, финансије, људске ресурсе“, приметио је експерт.

Војни експерт је такође скренуо пажњу на чињеницу, да су Оружане снаге Русије способне да брзо идентификују и униште непријатељске тенкове, користећи за то различите системе наоружања и противоклопне системе. Амерички „Абрамс” биће згодна мета за руске трупе.

„Тенкови Абрамс су били запаљени у Ираку, Авганистану и Сирији. Мислим да ће горети и у Украјини. Не бринемо. Ако пажљиво прочитате извештаје Министарства одбране, за 11 месеци смо спалили 7600 тенкова и борбених оклопних возила. Један пуцањ – и нема тенка “, закључио је стручњак.