• Почетна
  • СВЕТ
  • Возач у Сиднеју ударио седморо деце на тротоару, четворо убио

Возач у Сиднеју ударио седморо деце на тротоару, четворо убио

0

Деца су ишла да купе сладолед када их је синоћ на тротоару ударило возило категорије СУВ (Спорт анд утилитy вехицле) којим је управљао Семјуел Дејвидсон, навела је полиција.

Наводно пијани возач који је у Сиднеју ударио седморо деце, од којих је четворо убио, а једно тешко повредио, оптужен је за 20 дела, укључујући убиство.

У несрећи је убијен 13-годишњи дечак Ентони и његове две сестре, 12-годишња Анџелина и деветогодишња Сијена, док је њихов 10-годишњи брат тешко повређен, али у стабилном стању.

Четврто дете које је погинуло, 11-годишња девојчица Вероник, ћерка је родјака њиховог оца. Отац троје погинуле деце Дени Абдалах рекао је данас новинарима да му је срце сломљено.

„Не знам шта да кажем. Једино желим да замолим возаче да буду пажљивији. Ова деца су само невино шетала и уживала у друштву. Ја сам се јутрос пробудио и изгубио троје деце“, рекао је Дени.

У несрећи су лакше повредјене девојчице старости 10 и 13 година. Возач Дејвидсон је наводно имао високу концентрацију алкохола у крви, 1,5 промила, што је три пута више од дозвољене количине у Аустралији.

Он је синоћ ухапшен на месту несреће и оптужен за четвороструко убиство, измедју осталог. У Аустралији је максимална казна за убиство 25 година затвора. Данас се није појавио пред судом, а кауција му није одобрена.

Следеће рочиште биће одржано 2. априла. Полиција је навела да је Дејвидсон остао на месту несреће до доласка полиције и да има индикација да је 24-годишњак који је с њим био у колима покушао да помогне деци. У несрећи нису повређени ни Дејвидсон ни 24-годишњак.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!