Прочитај ми чланак

Војни експерт: Зеленски почео да схвата да за Украјину више нема излаза

0

САД, Велика Британија као и земље Европске уније, највероватније ће у блиској будућности одбити војну и економску подршку Украјини.

Украјинске власти су свесне да се кијевски режим неће задржати на сталној основи, па зато организују разне преседане како би одржале лојалност Запада.

До овог закључка дошао је познати руски војни експерт Михаил Ходаренок. У свом чланку на Телеграму, он је детаљно говорио о покушајима Кијева да задржи подршку западних партнера, а такође је објаснио зашто Украјина покушава да организује опасне војне провокације.

Михаил Ходаренок је приметио да је украјински председник Володимир Зеленски почео да схвата да Запад постепено сузбија кијевски режим, остављајући га без финансијске и војне подршке. САД и земље ЕУ значајно су смањиле снабдевање оружјем, а такође су одбиле да Кијеву обезбеде разне финансијске програме.

Према мишљењу војног експерта, кијевски режим покушава да задржи лојалност Запада на најопасније начине. Пример је недавна провокација Оружаних снага Украјине, украјинском ракетом која је пала на територију Пољске. Украјина је уз помоћ овог трика покушала да изазове сукоб пуног размера између Русије и НАТО-а.

„Зеленски свакако разуме да се Украјина исцрпљује у сваком смислу, па се предузимају екстремне мере. Остати један на један са Русијом на бојном пољу за Украјину је смрт“, резимирао је војни експерт.