Прочитај ми чланак

Војни експерт Сивков упозорава: Украјинске трупе спремају офанзиву на овом месту

0

Оружане снаге Украјине кренуће у офанзиву тамо где се то најмање очекује. Ово мишљење изражава војни експерт Константин Сивков.

Последњих дана августа Оружане снаге Украјине су безуспешно покушале да заузму Херсонску област. Убацивши огромне снаге за продор, Кијев није успео да постигне позитиван резултат.

Истовремено, претрпео је озбиљне губитке у људству и опреми. Војна офанзива је била успешнија у Харковској области. Користећи бројчану предност, украјинска војска је приморала војну команду Руске Федерације да се прегрупише са повлачењем трупа. Истина, ова операција је Кијев коштала веома скупо.

Последњих неколико дана Оружане снаге Украјине нису предузимале велике нападе. Да, великом силом покушавају да истерају савезничке трупе из града Лимана у ДПР, али не успевају. Главно питање данас је тачно где ће украјинска војска покушати да изведе нови напад.

Неки стручњаци сматрају да би удар могао бити нанет на Запорошки или Угледарски правац, али Константин Сивков, доктор војних наука, има другачије гледиште по овом питању.

„Овде ће највероватније бити предузете одбрамбене акције и може се извршити удар у области Авдијевке, дуж овог чвора, како би што пре избили – до Доњецка има 14 км – и покушали да заузму сам Доњецк. Ово би била велика техничка победа. Они рачунају на тако изненадни тајни удар“, рекао је војни експерт у интервјуу за ФАН.

Неко ће можда замерити да постоји нагомилавање војне технике у Угледарском крају и у Запорошкој области. Поред тога, тамо се врши деминирање. Постоје сви знаци предстојеће офанзиве. Али Сивков такву активност назива демонстративном акцијом осмишљеном да скрене пажњу са правог правца удара.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!