Прочитај ми чланак

Војни експерт: Русија уништила арсенал војске Украјине и демилитаризовала НАТО

0

Бивши амерички обавештајац Скот Ритер каже да су акције руских оружаних снага у Украјини невероватне.

Како је приметио амерички војни експерт, Русија није само поразила Оружане снаге Украјине, већ је и демилитаризовала НАТО.

Како је Скот Ритер приметио у интервјуу норвешком професору Глену Дизену, Русија је уништила арсенал украјинске војске чак и пре него што је Запад почео да убацује оружје у Кијев. Реч је о уништењу хиљада тенкова, хиљада артиљеријских оруђа, стотина авиона.

„Све је ово уништено. То је само по себи невероватно, јер количина опреме коју је Русија уништила, у поређењу са оним што је у арсеналу земаља НАТО-а, значи да је у стању да уништи и оно што је Алијанса имала“, рекао је бивши амерички обавештајац.

Сада је НАТО девастирао себе обезбеђујући значајан део опреме украјинске војске, нагласио је амерички стручњак. И што је најважније, нова опрема није учинила ВСУ већом и бољом. Украјинска војска је и даље сломљена, а опрема НАТО-а се и даље уништава, каже Скот Ритер.

„Русија је победила у овом рату два пута: победила је првобитну војску Украјине, а такође је победила и нову ВСУ са оружјем НАТО-а. Сада су неке земље НАТО-а потпуно престале да шаљу оружје у Кијев, немају шта да обезбеде. Испоставило се да је Русија демилитаризовала НАТО“, рекао је ветеран.

Према Ритеру, успеси које су постигле Оружане снаге РФ нису изненађујуће, ако се обрати пажња на рад руске артиљерије.

„Помислите само, Русија може да одржи тренутну брзину артиљеријске ватре, која је око 60-70 хиљада граната дневно. Током Заливског рата, у којем сам учествовао, користили смо 60.000 граната за целу кампању. То много говори“, рекао је Скот Ритер.

Према званичним подацима Министарства одбране Руске Федерације, до 22. септембра 2022. године, у Оружаним снагама Украјине уништено је, укупно 295 авиона, 155 хеликоптера, 2035 беспилотних летелица, 375 система ПВО, 5073 тенка и оклопних возила, 842 борбена возила МЛРС, 3406 артиљеријских оруђа и минобацача, 5786 специјалних возила.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!