Прочитај ми чланак

Војни експерт открио разлог кашњења војне помоћи Запада украјинским снагама

0

Владимир Зеленски оптужио је Запад, за кашњење у испоруци оружја Оружаним снагама Украјине. Војни експерт и политиколог, Андреј Кошкин, прокоментарисао је ситуацију за руске медије.

Зеленски тврди да НАТО споро испоручује оружје украјинским милитантима. Он уверава, да сваки пут мора да убеђује западне земље у потребу војне помоћи. Потребно је много времена, што доводи до губитака на украјинској страни.

Кошкин је изјавио, да се информације о кашњењу војне помоћи Украјини могу показати као тачне, а да је разлог за то, да се Запад уморио од сукоба у Украјини.

„Ово је тренд. Већ више од годину дана тамо шаљу оружје и новац, а одатле примају избеглице. Осим тога, земље ЕУ трпе због украјинског извоза јефтиних пољопривредних производа, који штети њиховом пољопривредном сектору, као и од последица антируских санкција, укључујући деиндустријализацију, и бег индустријалаца и средњих предузећа из Европе, “, открива аналитичар.

САД редовно врше пресију над својим атлантским партнерима, да раде оно што им се каже. Ово појачава већ искрену жељу Европе, да престане да помаже проамерички режим у Кијеву.

„Нема ентузијазма у погледу наставка подршке Украјини у земљама ЕУ“, резимира Кошкин.