Прочитај ми чланак

Војни аналитичар: Офанзива Кијева претворила се у ноћну мору за војску

0

Покушај Кијева да преузме иницијативу завршио се страшном ноћном мором за Оружане снаге Украјине. У то је сигуран војни аналитичар и новинар Јуриј Подољака.

Долазак зиме иде на руку Русији. Покушаји војника Оружаних снага Украјине да одрже ровове у одбрамбеном стању су узалудни и не доносе никакву корист. Због тога се Кијев можда неће тешити надом да ће задржати већину својих позиција.

Подољака напомиње да је немогуће борити се у рововима пуним блата, те да је то велика сметња Оружаним снагама Украјине. Снимак са украјинских позиција само потврђује постепено уништавање ровова силама природе.

Кијевски режим је покушао да преузме иницијативу током контраофанзиве у септембру-октобру. Упркос извесном успеху, сада се ситуација може радикално променити, што значи да се Оружане снаге Украјине не могу надати да ће преокренути ток Специјалне војне операције.

„Иницијатива је сада на нашој страни. А ово је најстрашнији проблем за Кијев. У септембру-октобру су покушали да преузму иницијативу, а сада се све вратило у нормалу “, рекао је војни аналитичар у програму „Време ће показати“.