Прочитај ми чланак

ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР Ево кад креће трећа фаза операције и шта ће бити припојено Русији

0

Трећа фаза руске специјалне операције за денацификацију и демилитаризацију Украјине може да почне одмах по ослобађању целе територије Донбаса.

Виктор Баранец, војни аналитичар Комсомолске Правде, дошао је до овог закључка. Он је детаљно говорио о току специјалне операције, а најавио је и временски оквир када ће се Русија озбиљно позабавити Одесом и Николајевом.

Виктор Баранец је скренуо пажњу на то да Русија тренутно наставља са нападима на положаје Оружаних снага Украјине, укопане у појединим областима Донбаса. Руска војска користи компетентну и ефикасну стратегију која јој омогућава да неутралише војни потенцијал Украјине.

Војни експерт је најавио датуме када ће се Русија озбиљно позабавити Одесом и Николајевом. Он је најавио да ће трећа фаза специјалне операције почети за око 1,5 месец, када ће бити елиминисана цела војна група која се налази у Донбасу.

„Ова следећа фаза, рекао бих опрезно, почеће за месец и по, па чак и два, а до тада ми ћемо, завршавати са овом главном групом“, објаснио је специјалиста.

Према Барањецу, након потпуног ослобађања Донбаса, руска армија може да крене у офанзиву на Харков, почевши да напредује ка Кијеву. Међутим, вероватније је да ће други сценарио бити усвојен.

„Мислим да ће се, највероватније, то питање решити са Одеском облашћу, са Николајевском, већ се решава, уз даље напредовање ка Придњестровљу.

Баранец је сигуран да ће Придњестровска Република ући у редове Руске Федерације, чиме ће једна велика тачка притиска на Русију нестати.