Прочитај ми чланак

Власти Аустралије скривају смртне случајеве код деце која су примила ковид вакцине

0

Аустралијски сенатор је рекао да је забринут због одложеног приступа власти у земљи ажурирању аустралијске базе података о обавештењима о нежељеним догађајима (ДАЕН) након што је откривено да је владино тело занемарило да укључи одређени број смртних случајева приписаних вакцини, укључујући смрт двоје деце од 7 и 9 година.

Ово долази након што је захтев за слободу информација од стране једног аустралијског лекара открио да аустралијски администратор за фармацију и лекове, Управа за терапијску робу (ТГА), није ажурирала свој ДАЕН са смртним случајевима.

Сенатор аустралијске Либералне партије, Герард Реник, рекао је за Epoch Times да је дубоко забринут због неуспеха ТГА да ажурира ДАЕН и позива да се оснује независни надзор над ТГА, с обзиром на сукоб интереса.

„Трећа независна медицинска страна треба да испита доказе јер ТГА има сукоб интереса јер је одобрила вакцине и стога би се сматрала одговорном за смрт ове деце због лошег регулаторног надзора“, рекао је Реник.

Сенатор је напоменуо да је веома забринут због тога што је ТГА лагано смањио ризике повезане са вакцинама против ковид-19, посебно оне око миокардитиса и срчаних застоја.

„Они дефинитивно умањују ризике. Они немају довољно информација да то искључе с обзиром на познату везу између вакцина и миокардитиса и миокардитиса и срчаних застоја“, рекао је Реник.

Од 6. марта, ДАЕН наводи да је од почетка увођења вакцинације у Аустралији пријављено 137.576 нежељених догађаја у вези са низом вакцина против ковид-19. Од тога се верује да је 134.224 директно повезано са вакцинама, док је 980 смртних случајева повезаних са вакцином.

ТГА независни одбор за ревизију

ТГА има већ постојеће независно тело за анализу вакцина које се зове Група за испитивање безбедности вакцина (ВСИГ).

Група треба да обезбеди независну специјалистичку имунизацију (и другу релевантну) експертизу како би помогла ТГА у истрази и управљању нежељеним догађајима након имунизације (АЕФИ) за које су потребне услуге стручњака на националном нивоу.

Група је описана као временски ограничена радна група која се може сазвати када се појави један озбиљан АЕФИ који је неочекиван и без очигледног узрока. ТГА напомиње да се АЕФИ сматра неочекиваним када није наведен у документу са информацијама о производу за вакцину или је наведен, али узрочна веза није утврђена.

Алтернативно, може се установити када озбиљан АЕФИ резултира смрћу, опасан је по живот, захтева болничку хоспитализацију или продужену хоспитализацију, резултира упорним или значајним инвалидитетом/неспособношћу, или је урођена аномалија/дефект при рођењу.

Такође се може утврдити када је АЕФИ изнад очекиване стопе или нивоа озбиљности или постоји група АЕФИ које су озбиљне или би могле бити узроковане проблемима администрације или квалитета. Кластером се сматрају два или више случајева истих или сличних догађаја повезаних временски, везаних за географију и/или примењену вакцину.

Упркос више од 100.000 нежељених догађаја који су забележени према веб страници ТГА, ВСИГ је сазван само неколико пута током пандемије.

Један случај догодио се 21. јануара 2022. године, како би се разговарало о два смртна случаја сумње на тромбозу са тромбоцитопенијом након друге дозе АстраЗенека вакцине.

„Оба случаја су била сложена и укључивала су пацијенте са основним стањима која су могла изазвати њихове симптоме. Након опсежног разматрања, веће је закључило да нема довољно доказа који би повезивали оба случаја са вакцинацијом“, саопштио је ТГА.

Директор ТГА брани архиву агенције о вакцинама против ковид-19

Заменик секретара Групе за регулацију здравствених производа, проф. Џон Скерит, бранио је одлуку ТГА да препоручи вакцине на саслушању у сенату у фебруару, рекавши да је ТГА признао и извинио се за бол и невоље оних који су озбиљно повређени од вакцина, ове реакције су биле изузетна реткост.

„Заправо сам се извинио на националној телевизији, заједно са бившим министром Хантом, када је прва смрт — прва тужна смрт коју је доживела дама са Централне обале. Писмено смо се извинили због извештаја о безбедности вакцина који су били недељни, а сада су двонедељни. Зато смо објављивали детаљне јавне извештаје – као и радили у медијима – о безбедности вакцина, и у њима смо признали бол и невоље оних који су озбиљно повређени, али смо такође нагласили изузетну реткост ових стања“, рекао је он.

Али, приметио је да сва модерна медицина долази са низом повезаних ризика, додајући да многи други уобичајени лекови имају већу стопу повреда и смрти у поређењу са вакцинама против ковид-19.

„Имамо модерне лекове, а сваки лек има и ризике и користи“, рекао је Скерит. „Индикативно: од почетка пандемије ковид-а, више од 10 пута више људи је умрло од парацетамола, од Панадола, него од нежељених догађаја услед ковид вакцина“.

Према веб страници ДАЕН, од 2020. године, нежељени догађаји приписани панадолу броје 99; од тих нежељених догађаја, верује се да је 58 директно повезано са леком, а забележена су четири смртна случаја.

На сајту ДЕАН-а се такође наводи да су од 1971. године забележена 1.002 нежељена догађаја везана за панадол и 38 смртних случајева.

Лекари забринути због броја људи који пате од нежељених догађаја

У међувремену, један аустралијски лекар који је остао анониман рекао је за Епох тајмс да знају за стотине Аустралијанаца који пате од нежељених ефеката и да се лекари широм Аустралије боре да им помогну.

„Познајем буквално стотине оних који пате од нежељених ефеката; одбијени су им захтеви за накнаду за WоркЦовер или одштету од стране владе и остали су са онеспособљавајућим повредама“, рекао је аустралијски лекар.

„Као лекари, ми заиста не знамо како да лечимо ове нежељене ефекте; постоје ограничене информације и ограничена сарадња јер генерално постоји извесна невољност да се разговара о овим догађајима, а неки лекари чак не желе и да признају да се дешавају.”