Прочитај ми чланак

Више од половине становника Запорошке и Херсонске области жели у састав Русије

0

Више од половине становника Запорошке и Херсонске области жели да се њихови региони придруже Русији, показују резултати истраживања компаније „Инсомар“.

Учеснике у анкети су питали да ли ће се изјашњавати о територијалној припадности њихових региона.

У Запорошкој области је 74 одсто испитаника саопштило да намеравају да се изјасне по том питању, 13 одсто да не намерава, док остали нису могли да одговоре. У Херсонској области 61 одсто испитаника планира да се изјасни по питању територијалне припадности региона, 22 одсто не намерава да учествује у томе, док 17 одсто није могло да одговори.

Учеснике у анкети су такође питали: „Да ли бисте Ви лично желели да након завршетка војне операције територија вашег региона остане у саставу Украјине, да уђе у састав Русије или да постане независна држава?“.

У Запорошкој области је 71 одсто испитаника изјавило да би желело да њихова територија уђе у састав Русије, шест одсто да остане у саставу Украјине, шест одсто да постане независна држава, док 17 одсто није могло да одговори.

У Херсонској области 63 одсто учесника у истраживању изјаснило се за то да њихова област уђе у састав Русије, 11 одсто да остане у саставу Украјине, седам одсто да постане независна држава, док 19 одсто није могло да одговори.

Компанија „Инсомар“ је спровела истраживање 6. септембра 2022. године. У њему је учествовало по 1.000 испитаника са обе територије.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!