Прочитај ми чланак

„Више од половине батаљона 66. механизоване бригаде украјинске војске је побегло“

0

Генерал-потпуковник портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков данас је изјавио да више од половине људства батаљона 66. механизоване бригаде украјинске војске побегло је са својих борбених положаја у близини Марјинке у Доњецкој НР.

“У области Марјинке у Доњецкој Народној Републици, преко половине људства трећег батаљона 66. механизоване бригаде украјинске војске напустило је своје борбене положаје и подручје борбених дејстава због великих губитака и недостатка муниције”, рекао је Конашенков, пренео је ТАСС.

Игор Конашенков

Према његовим речима, преко трећине Украјинаца мобилисаних у 10. брдску јуришну бригаду украјинске војске дезертирало је, бежећи у непознатом правцу.

“Бригада има мање од 50 одсто људства због великих губитака”, тврди Конашенков.

Министарство одбране Руске Федерације саопштило је данас да је уништен велики број украјинске војске, наоружања и опреме као последица удара на железничку станицу Калињиндорф у Херсонској области.

“Уништен је велики број припадника резервног састава Оружаних снага Украјине, наоружања и војне опреме, који су стигли на истовар на железничку станицу Калињиндорф у Херсонској области”, рекао је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков на брифингу, пренео је Интерфакс.

Према његовим речима, у протекла 24 часа су оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија Руске Федерације погодиле девет командних места Оружаних снага Украјине.

Поред тога, како је рекао Конашенков, уништено је девет складишта ракетног и артиљеријског наоружања и муниције у областима насеља Краматорск, Николајевка, Красное у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици (ДНР), Малиновка у Харковској области, Гуљај Поље, Самојловка у Запорошкој области, као и три складишта горива у областима Харков, Богодухов и Чугујев.

Навео је и да су четири украјинска дрона оборена за један дан у областима насеља Коробочкино у Харковској области, Первомајскоје, Јасиновата (ДНР).

Додао је да је од почетка специјалне војне операције, уништено 267 авиона, 148 хеликоптера, 1.747 беспилотних летелица, 365 противваздушних ракетних система, 4.334 тенка и других оклопних борбених возила, 3.310 оруђа теренске артиљерије и минобацача, као и 4.922 јединице специјалних војних возила.