Прочитај ми чланак

Вашингтон заједно са СОРОШЕМ покушао да свргне Виктора Орбана: Потрошени милиони

0

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је Вашингтон подстакао покрет против мађарског премијера Виктора Орбана, пошто САД не сматрају ту земљу довољно послушном, преноси Спутњик интернешенел.

„Сада се испоставља да је финансирана и опозиција у Будимпешти. Мађарски лист „Мађарска нација” објавио је истрагу о финансирању либерално-леве коалиције противника Виктора Орбана од стране америчке невладине организације Акција за демократију. Истражитељи и специјалне службе ће испитати све околности покушаја страног мешања у политички живот земље, али је већ сада очигледно да се рачун приближава милионима долара“, рекла је Захарова.

Према овом извештају, фондација, основана непосредно пре фебруарских избора, имала је блиске везе са Европским саветом за спољне односе (ЕЦФР).

У извештају се такође наводи да је Акција за демократију повезана са милијардером рођеним у Мађарској, Џорџом Сорошем, који финансира Фондације за отворено друштво, које је Мађарска забранила пре неколико година.