Прочитај ми чланак

Вакцинисаном Никити Михалкову се лекари боре за живот: Проблем плућа и срце

0

Руски редитељ Никита Михалков говорио је о свом здравственом стању, на свом Телеграм налогу, након што је 5. јануара хитно пребачен у болницу преносе Риа новости.

„Желим да кажем да, док сам у болници, настављам да се подвргавам прегледима и добијам неопходну терапију“, написао је Михалков свом званичном профилу на друштвеној мрежи „Телеграм“.

foto: printscreen

Додао је да је захвалан свима на подршци и упутио све да се о његовом стању информишу на његовом званичном Телеграм профилу. Лекари су Никити Михалкову констатовали идиопатску упалу плућа која се проширила. Тестови на коронавирус и грип су сада негативни. Такође су се погоршали и хронични срчани проблеми од којих болује познати радитељ, пренели су данас руски медији.

Михалков је примио вакцину још 29. априла прошле године од коронавируса, иако је претходно, 2020. године, јавно наступао против вакцина оптуживши за глобалну заверу против човечанства Била Гејтса.

– Управо сам се вакцинисао. Из сопственог искуства могу рећи да сам се вакцинисао јер сам схватио да губим будност: да ходам, комуницирам – рекао је тада Михалков.