Прочитај ми чланак

Вакцинација креће ИЗ ПОЧЕТКА!? Тестира се нови сој, очекује се ново цепиво!?

0

И ево нас, ту смо а наратив ће бити “више нико не може да се рачуна као вакцинисан и крећемо из почетка”.

Тако, је. Добро сте прочитали.

Откриће новог како га карактеришу најопаснијег мутираног соја корона вируса који носи назив “омикрон” довело је до узбуне у светској здравственој организацији, до невероватне хистерије у мејнстрим медијима, до забране летова али и до невероватног скока акција Модерне и Фајзера који бележе невероватан раст.

Поред тога, у току вечери, док су сви мирно спавали, огласили су се и челници Фајзера као и челници Модерне који су изјавили да ће за око 100 дана имати нове вакцине против новог соја.

“Вакцина Модерна ковид-19 је одобрена као допуна за многе популације на нивоу дозе од 50 µг. Компанија убрзано ради на тестирању способности тренутне дозе вакцине да неутрализује варијанту Омирон и подаци се очекују у наредним недељама, “, написала је Модерна у свом саопштењу.
Портпарол медицинске компаније Бионтек, која је развила вакцину против коронавируса заједно са Фајзером, рекао је у петак да ће компанији требати још две недеље да утврди ефикасност вакцинације против нове варијанте ковид-19 Омикрон.

“Више података из лабораторијских тестова очекујемо најкасније за две недеље. Ови подаци ће пружити више информација о томе да ли би Б.1.1.529 могла бити тежа варијанта која може захтевати прилагођавање наше вакцине ако се она прошири глобално , рекао је портпарол Бионтека за Ројтерс, користећи претходни назив за сој.

Још једна теорија завере која није теорија завере већ само мутирани сој, “афрички”, који долази са континента где има мање оболелих од ковид-а него што их има у Београду, причамо о целим државама.