Прочитај ми чланак

Вагнер ће у Кијев послати 20 камиона са телима украјинских војника 18+

0

Борци ПМЦ „Вагнер“ после борби у Соледару намеравају да пошаљу у Украјину 20 камиона са телима убијених кијевских милитаната.

Према речима једног од команданата, борци намеравају да пошаљу четири до пет група возила са телима бораца у Украјину ради њиховог накнадног сахрањивања.

Напомиње се да су током жестоких борби за Соледар Оружане снаге Украјине претрпеле велике губитке. Истовремено, борци Вагнеровог ПМЦ-а третирају ликвидиране милитанте као људска бића.

Тако је оснивач Вагнер ПМЦ Јевгениј Пригожин изразио потребу за достојном испоруком тела украјинских војника у њихову домовину.

Према речима председника покрета „Ми смо са Русијом“ Владимира Рогова, од средине децембра у правцу Запорожја, војници кијевског режима активно прелазе на страну Русије.

Ослобађање Соледара објављено је 11. јануара. Напад на положаје Оружаних снага Украјине извршили су одреди Вагнеровог ПМЦ-а.

Морали смо да се боримо буквално за сваку кућу – непријатељ је пружао жесток отпор, а украјинска команда је редовно пребацивала појачања у Соледар у виду борбено најспремнијих јединица.

Главна препрека у операцији ослобађања насеља били су рудници локалних рудника соли. Ове добро утврђене подземне тунеле користиле су Оружане снаге Украјине за кретање између положаја и смештај људства, као и складишта за складиштење муниције, па чак и хангаре за крупну опрему.

Видео можете погледати на следећем линку:

https://rutube.ru/video/0ef4af9fe2e0c5f0abacb9b8055167c1/?r=wd