Прочитај ми чланак

УЖИВО: Снаге Кијева гађале ДНР 41 пут; Ваздушна опасност у више региона Украјине

0

Специјална операција руске војске у Украјини, 458. дан. Украјинске снаге гађале су Маријупољ ракетама "сторм шедоу". Кијев тражи ново наоружање од Запада. Руска војска успешно спречава украјинске диверзантске групе да пробију линију фронта.

09:17

Борци руске групе „Југ“ заробили су у Донбасу две непријатељске групе, изјавио је за Спутњик борац који је учествовао у овој операцији.

„Заробљене су две групе: једна броји више од десет људи, а у другој су сви борци 81. бригаде Оружаних снага Украјине“, рекао је саговорник агенције.

Он је прецизирао да су украјински војници заробљени код Белогоровке.

08:49

Западне земље уценама терају Владимира Зеленског на језиве злочине против Русије, рекао је лидер запорошког покрета „Заједно са Русијом“ Владимир Рогов.

„У току је обликовање ситуације и уцењивање Зеленског да чини злочине. Зеленски је као пацов сатеран у угао. Запад му је дао избор: или он или страшно злочини против Русије, или ће њега да збаце или ће довести на власт неког другог“, рекао је Рогов.

У том контексту Зеленски би могао да изврши и провокацију на подручју Запорошке нуклеарке како би очувао власт.

07:59 27.05.2023

Шеф СБУ Василиј Маљук рекао је, коментаришући терористички напад на Кримски мост у јесен 2022. године, да је то била логистичка траса која је морала да буде прекинута. Тако је признао умешаност Кијева у напад.

„У складу са нормама нашег законодавства, као и међународног, као и обичајима ратовања, и имајући у виду да је то био логистички пут који смо морали да прекинемо непријатељу – одговарајуће мере су предузете“, рекао је Маљук у интервјуу украјинском новинару на питање да ли је Кијев умешан у напад на мост.