Прочитај ми чланак

УЖИВО- Путиново обраћање: Ништа неће бити исто, земље „златне милијарде“ у заблуди

0

Руски председник Владимир Путин учествује на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу. Главне теме: руска економија, криза у свету и операција у Украјини.

15:26

Русији би било пријатно да чује да је тако свемогућа и да се од ње сви тресу, али то није тако, рекао је Путин.

15:23

Руски председник сматра да у овом тренутку нема никаквих претпоставки за промене светских цена ђубрива.

„Због недостатка ђубрива, цене прехрамбених производа расту, а то носи опасност од глади у сиромашним земљама. Све је то на савести САД и Европске уније“, истакао је Путин.

Према његовим речима, европска бирократија ради као млин у 18. веку и за разлику од САД није могла да укине ограничења за извоз руског ђубрива.

15:19

Председсник Русије је, такође, подсетио на то да су САД биле велики извозник прехрамбених производа, а да су се сада претвориле у чистог увозника – штампају новац и купују производе широм света.

„Сједињене Америчке Државе могу у било ком тренутку да украду туђи новац, када им се нешто не допада, то је објективна анализа“, истакао је Путин.

15:15

„Све чешће слушам израз ‘Путинова инфлација’. То је упућено онима који не умеју да читају и пишу. Дејства Русије у Донбасу с том инфлацијом немају никакве везе“, истакао је Путин и додао да су раст цена и проблеми у енергетици резултат погрешне политике САД и ЕУ.

Према његовој оцени, специјална операција Русије у Украјини постала је „спасилачки појас“ за Запад, који је кривицу за све своје проблеме свалио на Русију.

Путин је додао да је највећи допринос расту цена у Европи донела погрешна енергетска политика.

„Русија нема ништа с растом цена енергената у Европи, он је почео много пре специјалне операције“, нагласио је Путин.

 15:13
 
Све што се данас догађа у свету није резултат догађаја од последњих месеци, све је почело много раније због неодговорне политике Г7, налгасио је Путин.

15:11

Садашња ситуација у Европи ће довести до експлозије радикализма, а у перспективи до смене елита, истакао је Путин.

15:10
 
Европска унија губи глобалну конкурентност због санкција против Русије за многе будуће године, а темпо раста европске економије се смањује.

15:08

Према његовим речима, лидери европских земаља у неформалним разговорима разматрају санкције, говоре да оне могу да буду примењене против сваког ко им није по вољи, укључујући чланице Европске уније.
 
„Европски политичари су сопственој економији нанели тежак ударац својим рукама, тамо расту цене“, упозорио је Путин.

15:05

Економски блицкриг против Русије од почетка није имао шансе за успех, нагласио је Путин.

15:03

Инфлација у Русији и даље се смањује, а економска динамика се стабилизује, констатовао је руски председник.

15:02

Према његовој оцени, потребно је искрено процењивати ситуацију у економији и веровати у своје снаге: „Ми можемо да изађемо на крај са сваким изазовом и да решимо било који задатак“.

15:01

Уверавања да ће долар вредети 200 рубаља и друге западне прогнозе су део информационе борбе, истиче Путин.

14:59

Руски бизнис и руске власти су у време увођења санкција против Русије радили прибрано и сложно, рекао је Путин.

„Мрачне прогнозе у вези с руском економијом, које су се могле чути почетком пролећа, нису се обистиниле“, констатовао је председник Русије.

14:57

Санкције против Русије Путин је оценио као неразумне и непромишљене. „Њихов циљ је да на брзину самељу руску еконимију, али то није успело“, оценио је Путин, наглашавајући да руске власти корак по корак нормализују економску ситуацију.

14:56

Према оцени руског председника, Запад без пардона намеће своју етику и културу, обухватајући све области, укључујући спорт.

14:57

Санкције против Русије Путин је оценио као неразумне и непромишљене. „Њихов циљ је да на брзину самељу руску економију, али то није успело“, оценио је Путин, наглашавајући да руске власти корак по корак нормализују економску ситуацију.

14:56

Према оцени руског председника, Запад без пардона намеће своју етику и културу, обухватајући све области, укључујући спорт.

14:52

Руски председник је упозорио на то да владајуће елите на Западу живе у илузијама и не желе да уоче промене.

„Земље ‘златне милијарде’ и даљњ сматрају све остале својим колонијама, другом расом“, рекао је Путин.

14:51

Колеге на Западу покушавају да се супротставе току историје и мисле у категоријама прошлог века, сматра Путин.

14:50

Према Путиновим речима, садашње промене у економији и међународној политици су тектонске и револуционарне.

14:48

Сједињене Америчке Државе су прогласивши победу у Хладном рату своје интересе прогласиле светим, упозорио је председник Русије и додао да је у таквим условима свет постао нестабилан.

14:47

Шаблони у политици и економији не функционишу, иако западне земље покушавају да их наметну, истакао је Путин.

14:46

Према његовим речима, из основа су угрожени пословна репутација и поверење у валуте, што је, како је рекао, учињено намерно.

14:45

Међународни економски форум у Санкт Петербургу протиче у веома сложеним глобалним условима, у којима су чак и основни економски принципи нашли под ударом, рекао је Путин на почетку обраћања учесницима скупа.

14:44 17.06.2022
 
Председник Русије Владимир Путин појавио се у сали Петербуршког међународног економског форума. Пленарна седница је почела.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!