Прочитај ми чланак

УЖАС Кина увела АНАЛНО тестирање на корону пред Зимске олимпијске игре!

0

Две недеље пред почетак Зимских олимпијских игара у Пекингу, Кина је увела масовно тестирање на Ковид-19 путем аналних брисева, тврдећи да на тај начин жели да заустави ширење варијанте Омикрон?!!!!

Судећи по тренутној ситуацији, извесно је да ће и спортисти бити подвргнути овом понижавајућем тестирању, посебно што је анални брис још од марта 2021. обавезан за све странце који долете у Пекинг.

Анални тестови се врше тако што здравствено особље гурне стерилни памучни штапић дугачак 5 цм у ректум и окреће га неколико пута. Брис се затим шаље на анализу.

Пекинг је усред строгог режима карантина и тестирања, након што је град пријавио први случај Омикрона 15. јануара, а 11 случајева је потврђено у главном граду до четвртка поподне, известила је званична новинска агенција Синхуа.

Раније ове недеље, Кина је отказала продају карата публици за Олимпијске игре и рекла да ће само „одабраним“ гледаоцима бити дозвољено да присуствују, пошто је број случајева Ковид-19 у земљи достигао највиши ниво од марта 2020.

Организатори су јуче рекли да ће штафета Олимпијске бакље, која ће ове године трајати само три дана, бити затворена за јавност због мера.

Стамбена област у округу Хаидиан, у којој живи један потврђени случај Омикрона, затворена је подигнутим великим баријерама?! да би спречиле људе да улазе и излазе, док се истовремено спроводе принудни тестови на народу – укључујући и аналне брисеве.

Због једног случаја Омикрона нађеног код девојке (26) која живи у стамбеној згради у Пекингу, сви станари су били принуђени на тестирање аналним брисом (најмање 27 људи).

Тестирање путем аналног бриса користи се у Кини од 2020. године, а у марту 2021. постао обавезан за све стране путнике који лете у Пекинг.

Запослени у одељењу за контролу епидемије у Пекингу рекао је тада кинеским државним медијима да здравствени службеници могу да нареде свим међународним путницима у престоницу да се подвргну тесту, иако они нису формално обавезни за све, у пракси јесу ако је по наређењу.

А у Шангају, путници из региона високог ризика и они који долазе авионима са најмање пет позитивних случајева, морали су да ураде пуну серију тестова, укључујући и аналне брисеве.

САД, Јапан, Јужна Кореја и Немачка су изразиле дубоку забринутост у вези аналних тестовима, иако је Кина демантовала да су они неопходни и за дипломате.

Лекари су државним медијима рекли да ови тестови могу да открију неоткривен вирус у тесту из грла и носа, јер се трагови короне дуже задржавају у анусу него у респираторном тракту?!