УЖАС Као да су слушали Вучића: Умрло 27 од ракије верујући да лечи корона вирус

0

Двадесет седам људи умрло је у Ирану од тровања алкохолом кућне производње, након гласина да алкохолна пића лече од новог коронавируса, објавила је у државна новинска агенција Ирна.

Иран, где је досад 237 људи умрло од коронавируса, једна је од најтеже погођених земаља болешћу ЦОВИД-19, након Кине и Италије.

У Исламској Републици Ирану забрањена је продаја и конзумирање алкохола, али локални медији редовно извештавају о смртним исходима због тровања алкохолом.

Ирна наводи да је 20 особа умрло од тровања алкохолом у покрајини Хузестану, на југозападу земље, а седам у Алборзу, покрајини која се граничи с Техераном.

Ирна додаје, позивајући се на локалног здравственог званичника, да је у Ахвазу, главном граду Хузестана, 218 особа примљено у болницу због тровања.

Конзументи су поверовали „гласинама да алкохол може да помогне у лечењу болести узрокованих коронавирусом“, наводи агенција преносећи изјаву званичника.

Агенција је известила да је у Хузестану 16 људи умрло од коронавируса.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!