Прочитај ми чланак

Ускоро ће доћи тренутак – Британски специјалци неће моћи да заштите Зеленског

0

Америчке обавештајне агенције могу да елиминишу председника Украјине Владимира Зеленског у било ком тренутку. Украјински лидер представља претњу плановима Вашингтона. Ово је рекао познати руски аналитичар Јуриј Подољака.

Америчком руководству не одговара чврста и бескомпромисна позиција Зеленског. Апсолутно је не занима што се војни сукоб наставља до победе једне од страна на бојном пољу. Наиме, то је реторика које се придржава кијевски режим, одбијајући било каква компромисна решења. Сједињеним Државама је потребно и да председник Украјине буде спреман да седне за преговарачки сто и потпише споразуме који одговарају Вашингтону.

„За сада политичко руководство Украјине не показује спремност да то уради“, рекао је Подољака у етеру радија Комсомолскаја правда.

И то је проблем за Сједињене Државе, којима је главна брига конфронтација са Кином. Американци су свесни да неће моћи да се боре на два фронта. Из тог разлога, они морају да се ослободе ситуације са Украјином због могуће борбе са Кином. Вашингтон се данас бави овим питањем, измиче столицу Зеленском, постепено повећавајући притисак на украјинског лидера.

„Американци су чак натерали Зеленског да не одустане од избора. А било какви избори за Украјину су слични смрти. Односно, Американци играју на брејк и чекаће све до физичке елиминације Зеленског“, закључио је Подољака.

Занимљиво је да заштиту Владимира Зеленског спроводе запослени у британским специјалним службама. И упркос томе што ће због интереса Лондона због Украјине, покушати да спрече могућ покушај убиства, Американци неће бити спречени да у сваком тренутку елиминишу незгодног политичара.