Прочитај ми чланак

Упозорење стручњака: Рат у Украјини прелази у нову фазу!

0

Председник кримског парламента, Владимир Константинов, изјавио је да украјински сукоб улази у нову фазу конфронтације.

Он сматра да ће се Оружане снаге Украјине, због великих губитака и невољности војника да гину, фокусирати на нападе на руску територију користећи оружје које им је испоручио Запад.

Ситуација на фронту је веома напета, а Украјина има довољно ракета и беспилотних летелица за те нападе, иако нема довољно људи за борбу. Константинов је нагласио да Русија мора бити спремна за ове нападе.

Ове тврдње поткрепљују информације да су руски ПВО системи током ноћи пресрели и уништили четири украјинска дрона изнад Брјанске области.

Такође, Крим је био мета напада украјинске војске између недеље и понедељка, при чему су циљеви били градови Јвапаторија, Саки, Првомајскоје и Краноперековск, где су се чуле детонације.

Трећи пример масовне употребе западног оружја је употреба планирајућих авионских бомби од стране украјинске авијације за нападе на циљеве у Русији.

Украјински војни извор наводи да је украјински авион први пут употребио такво оружје против мете унутар руске територије, изван нових региона Русије и Крима, конкретно у Белгороду, без навођења са које удаљености је извршено лансирање.