Прочитај ми чланак

Упозорење из Пољске: Нуклеарни рат може избити сваког дана!

0

Према мишљењу аутора текста, власти западних држава у војном сукобу светских размера виде прилику за „заустављање надолазећег краха светског финансијског система“.

Пољска и њено становништво могу бити уништени у светском нуклеарном сукобу, ког западне елите својим активностима и идејама чине све вероватнијим, пише лист „Мисл Полска“.

Према мишљењу аутора текста, власти западних држава у војном сукобу светских размера виде прилику за „заустављање надолазећег краха светског финансијског система“. Како се наводи, Запад је постао „диктаторска полицијска држава која своје идеје намеће другим народима“.

Због тога би се нуклеарни сукоб могао избити „сваког дана“, будући да свет балансира на „танкој жици“. Такав сукоб би могао постати „смртоносан за пољски народ“ и довести до његовог биолошког нестанка.

Аутор наглашава да се сви већи политички актери у Пољској залажу за што веће учешће Варшаве у сукобу на територији Украјине, као и да се труде да у том погледу буду „корак испред НАТО-а“.

Корак који води ка директном учешћу Алијансе у војним операцијама у Украјини, била је дозвола за употребу западног наоружања за нападе на циљеве унутар територије Русије, коју су одређене земље у оквиру НАТО дале Кијеву, закључује аутор.