Прочитај ми чланак

„Употреба иранских дронова од стране војске Русије шокирала је Украјину“

0

Експерт Центра за војно-политичко новинарство Борис Рожин говорио је о употреби иранских дронова против Оружаних снага Украјине.

Према Рожин петак, 23. септембар био је дан најмасовније употребе иранских беспилотних летелица одједном у неколико сектора фронта у Украјини.

Ово је било изузетно непријатно изненађење за непријатеља, који је већ раније претрпео значајне губитке од прецизних удара беспилотних летелица камиказа“, написао је Рожин на свом Телеграм каналу.

Такође је приметио да је „упркос неколико оборених дронова, неколико њих ипак стигло до циља, уништивши један од украјинских центара за доношење одлука у Одеси“.

„Украјинска противваздушна одбрана је, по свему судећи, потпуно заказала у овом случају“, закључио је стручњак.

После ове акције руске војске, Министарство спољних послова Украјине одузело је иранском амбасадору акредитацију и значајно смањило број дипломатског особља амбасаде у Кијеву.

Подсетимо, у понедељак су амерички медији, позивајући се на официре Оружаних снага Украјине, известили да се током сукоба у Украјини наводно све више користе јуришни дронови иранске производње.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!