Прочитај ми чланак

„УНИШТЕНА УКРАЈИНСКА ВОЈСКА код Бахмута!“ Пригожин се похвалио напредовањем Руса

0

Шеф руске групе Вагнер, Јевгениј Пригожин рекао је данас да су борбе за преузимање контроле над украјинским градом Бахмутом „практично уништиле” украјинску војску, али и „тешко оштетиле” његове снаге, преноси портал Аларабиа.

„Данашња битка за Бахмут је већ практично уништила украјинску војску, а нажалост, тешко је оштетила и војну компанију Вагнер“, рекао је у аудио поруци шеф Вагнера Јевгениј Пригожин.

Мрежама кружи и снимак како Вагнеровци уништавају колону Оружаних снага Украјине код Бахмута покушавајући да дође до града.

„Ситуација у Бахмуту достиже врхунац. У граду се воде жестоке борбе, Оружане снаге покушавају да пређу у контранапад и поврате изгубљене позиције. Али све такве покушаје „музичари” одмах заустављају. Колона пикапа АПУ, ојачана борбеним возилом пешадије и тенком, уништена је снажном артиљеријском ватром Вагнероваца. Погледајте и послушајте какве су емоције иза кулиса! Каква напетост, какав ратни жар!“, стоји у опису видеа.

Поред тога, освануо је и снимак у којем украјински војници признају да су изгубили 10 хиљада украјинских војника у Бахмуту.