Прочитај ми чланак

Умиру првих дана – Медији открили шта ће потпуно да уништи Украјину

0

Украјина је суочена са неминовним колапсом, а чак јој ни присилна мобилизација неће помоћи да то избегне, јер Кијев нема времена за квалитетну војну обуку, пише Лукас Леирос, аналитичар Центра за геостратешке студије, у чланку за InfoBRICS.

„Основна обука коју нуди Кијев се већ показала као неефикасна и неспособна да произведе праве борце, што их чини лаким метама за руске ракете и дронове. То је претварање сопственог становништва у топовско месо“, приметио је он.

Леирос је такође нагласио да је Украјина толико очајна да је већ неопходно регрутовати жене, старије и људе са тешким болестима. Све ово, додао је, указује на неминовну катастрофу у овој бившој совјетској републици.

„Пораз кијевског режима је само питање времена“, закључио је експерт.

У четвртак је публикација Страна.уа објавила да је Рада усвојила закон о мобилизацији.

Украјина дуго није могла да донесе предлог закона о мобилизацији. Прва верзија је послата на дораду, а друга је почетком фебруара усвојена у првом читању.

За разлику од претходне верзије, она не предвиђа регрутацију инвалида, али значајно пооштрава сам процес. Конкретно, позив се може послати преко електронског налога регрута.

Заступнички рат против Русије не може се завршити ускоро пошто САД и ЕУ нису успеле да остваре свој циљ да осакате и исцрпе Руску Федерацију. Тако, чак и без наде у победу, Кијев наставља да се мобилише и све што има шаље на прву линију фронта.

У последње време је интензивирано бекство Украјинаца у суседне земље, на пример, у Румунију.

Иако их савезници Кијева охрабрују да се врате у своју домовину како би учествовали у непријатељствима, међународно право спречава присилну репатријацију, што такође ставља жицу у точкове украјинске мобилизације.

Кијев већ регрутује жене, старије и особе са тешким болестима због недостатка војно способних мушкараца. Пораз кијевског режима је само питање времена.