Прочитај ми чланак

УКРАЈИНСКИ ВОЈНО ИНДУСТРИЈСКИ КОМПЛЕКС од кинеских компоненти

0

Тренутно се Кина с правом сматра једним од брзорастућих извозника наоружања у свету. Према различитим стручним оценама, НРК данас заузима пето-треће место међу државама које извозе робу властите војне индустрије.

Кина активно реализује експанзију своје индустрије на тржиште такозваног постсовјетског простора, и као што се може видети, ово тржиште за Кину је од посебног стратешког значаја.

У децембру 2017 године председник Узбекистана Шавкат Миризијојев састао се са Министром одбране Кине Чан Ванцуангом. Једно од питања састанка било је војно-техничка сарадња. У септембру 2018 године заменик председника Централног војног савета Кине ђенерал-пуковник Суј Цилјан направио је читав турне по државама Централне Азије, где је, између осталог говорио је о продаји кинеског наоружања.

Али Кина нема план да сарађује само са својим азијским суседима. Кина активно контактира и са европским државама бившег СССР-а. Стручњаци коментаришу овакву сарадњу као ”својеврсну”. Леп пример овакве сарадње је Украјина.

Као што се већ зна, резултат раскида војно-техничке сарадње са Русјом су значајне потешкоће у војној производњи код бројних одбрамбених предузећа Украјине.

Украјински експерти саопштавају да државно предузеће ”Харковско државно авиацијско предузеће” налази се пред банкротирањем и да нема могућност за проналажење ресурса за комплетирање авиона, при том готови конзервисане авиони на складишту АН-148 и АН-173 већ кородирају. Предузеће ”Харковски конструкторски биро А. Морозов”, које производи оклопна возила на котачима и гусеницама од локалних произвођача добије детаље са високим уделом фабричких грешака, понекад до 32%. Чак и на НАТО-играма “SETC-2018” украјински тенкови Т-64 ”Оплот” више пута се показали непоузданима уз бројне кварове мотора.

У овој ситуацији украјинска предузећа морају тражити помоћ код других партнера за куповину неопходних компоненти. Кад се изгубила могућност за производњу властитих радио, комутатора и тд. Украјина је почела да купује ову робу од САД-а и Турске.

Један од ових партнера је Кина, која прави уносне профите од сарадње са државом са проблематичним војно индустријским комплексом. Проблем се компликује тиме што предузећа немају довољно средстава за куповину квалитетних делова од Кине. Али НРК је држава која има могућност да вам понуди било коју робу у зависности од расположивих финансија.

Један од примера такве сарадње је следећи. Украјинско предузеће ”Мотор Сич”, које има компликације у вези са организацијом реновирања и производње мотора за хеликоптере, уместо сертификоване робе купује несертификоване базичне делове за електричне направе и системе за управљање моторима код кинеских произвођача.

Изгледа да Украјина користи кинеску електронску индустрију као Алиекспресову продавницу, када користи техничке елементи који су намењене само за домаћу употребу у својим редовним обрасцима технике одбрамбене намене. Осим тога, неколико важних фактора као што су дозвољене температурне услове коришћења, које не одговарају одређеним стандардима убацују се у приручнике као проста препорука.

Још један пример украјинско-кинеске сарадње. Данас ”Антонов ” не може да организује пројизводњу нових авиона. Осим тога што индустријске машине за производњу истрошиле свој ресурс на 110-115%, главни разлог је да сва необходна за производњу техничка документација под изговором партнерства са ”Aerospace Industry Corpopration od China” била је пребачена у Кину. Зато стручњаци из области ВИК сматрају најаве министра унутрашњих послова Украјине А. Авакова и руководства ”Антонова” о реализацији планоа за производњу војно транспортних авиона Ан-148 и Ан-173 као тешко остварљивим.

Алексеј Фомин

Превод на српски Србин.инфо

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!