Прочитај ми чланак

Украјински политиколог: Наша офанзива је завршена, треба да пређемо у одбрану

0

Украјинска офанзива је завршена, то је јасно као дан. Ако Украјина ускоро не добије америчке ракете дугог домета АТАЦМС, то ће значити да је принуђена да пређе у дефанзиву и да се припрема за преговоре са Русијом, изјавио је политиколог Вадим Карасев на Youtube каналу Политека.

Према Карасеву, крај офанзиве се званично не најављује јер би то значило губитак подршке Запада.

„Марк Мили, председавајући генералштаба САД, може још увек да прича да се офанзива наставља. Добро, мислите да ће Мили рећи да је офанзива завршена? Морао би да објасни како се завршило?

Дакле, стратегија је оваква: Преко медија ће стално да нас подсећају да се офанзива наставља, биће крвава и неће се завршити зими. Знате, Мили мора да говори као војник. Ако неко каже да офанзива није пропала, онда офанзива још траје, видећемо“, рекао је стручњак.

„Али војна лица одлично разумеју да је офанзива завршена, да треба да пређемо на одбрану, на стратешку одбрану и да се држимо оних територија које смо успели да задржимо 22. године. Ово се односи на област Харков Херсон. И те мале територије током садашње контраофанзиве“, рекао је Карасев.