Прочитај ми чланак

Украјински генерал: Зеленски у страху, склонио Залужног

0

Канцеларија украјинског председника Владимира Зеленског заглушује изјаве главног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног у информационом простору, због страховања да би он могао да му постане политичка претња, изјавио је украјински генерал у пензији Сергеј Кривонос.

У разговору с послаником Врховне раде Украјине Гео Леросом, који је приметио да је Залужни склоњен из медијског простора, Кривонос је рекао да је канцеларија Зеленског већ испланирала будуће председничке и парламентарне изборе у Украјини.

Фото: Јутјуб

Према речима генерала, украјински врх, наводно, види Залужног као опасност и конкуренцију.

„Канцеларија Зеленског лепо, системски ради тако да генерал Залужни нестане из информационог поља“, оценио је Кривонос, додавши да је Зеленски под разним изговорима „очистио“ окружење главнокомандујућег и поставио око њега своје људе.

„То је још један покушај да се прати сваки његов корак ради извештавања ментора – шта управо ради Залужни, с ким се састаје, шта говори. То већ иде до безумља“, навео је генерал.

Двадесет петог маја Министарство одбране Украјине објавило је видео-снимак на којем се Залужни обратио јавности. Пре тога је Кијев на све могуће начине покушавао да увери јавност да је с њим све у реду, објављујући на друштвеним мрежама фотографије које, како се касније испоставило, нису биле свеже.

Протекле седмице извор Спутњика у руским безбедносним структурима саопштио је да је Залужни био рањен у главу и да је рањен у ракетном нападу руске авијације. Он је првобитно био достављен у Николајев, ради указивања прве помоћи, а посе је упућен у војну болницу у Кијеву ради операције.