Прочитај ми чланак

Украјинске снаге уводе у напад све више нових резерви, без обзира на губитке

0

Украјинска команда наставља да убацује све више резерви у офанзиву на запорошком правцу, без обзира на колосалне губитке. Оружане снаге Украјине скоро непрекидно покушавају да пробију руске положаје.

Десетине оклопних возила су током ноћи поново покушале да се пробију у рејон села Работино код града Орехова. Други дан непријатељску офанзиву задржавају руске јединице 291. и 70. гардијског моторизованог пука уз подршку извиђања, артиљерије и авијације.

Foto: Youtube

Пробоја фронта још нема, али су се на једном од одсека код насеља Работино руске снаге повукле на резервне утврђене положаје. Оружане снаге Украјине покушавају да прогурају даље, али бомбардери и борбени хеликоптери покривају одговарајуће резерве.

Сада се воде тешке борбе у области насеља Лобковое. Овде 128. брдско-јуришна бригада Оружаних снага Украјине, користећи западна оклопна возила, напада руске положаје, али засад остаје у „сивој зони“. После неколико неуспешних покушаја, непријатељ је ипак успео да се мало помери напред, а сада покушава да се учврсти на периферији напуштеног села.

У близини села Лобковое, група борбених возила пешадије и око 20 украјинских милитаната, покушали су да евакуишу рањене саборце.

Руске снаге, уз подршку авијације и вишецевних ракетних система, врше контранападе на непријатеља како би га избациле са положаја. Артиљерија је уз помоћ обавештајних служби, уништила неколико група припадника украјинских снага, заједно са оклопним возилима, који су кренули напред у сивој зони. Поред тога, тешку опрему непријатеља дижу у ваздух минска поља, коју је поставила руска војска.

Непријатељски губици у протекла два дана тек треба да се израчунају, али је очигледно да износе на десетине оклопних возила и стотине људства. Ипак, жестоке борбе на запорошком правцу не престају.