Прочитај ми чланак

Украјинске снаге непрекидно гранатирају Белгородску област, рањено осам људи

0

Украјинске снаге непрекидно гранатирају Шебекински округ Белгородске области у Русији, али нема говора о пробоју противничких јединица на територију области, саопштио је губернатор Вјачеслав Гладков.

„На територији Белгородске области није било и нема противничких снага. Оружане снаге Русије, граничари, Федерална служба безбедности, Руска гарда – сви су на лицу места. Али у току је масовно гранатирање“, објавио је Гладков на Телеграму.

Како је додао, у гранатирању је рањено осам људи, док погинулих нема. Окружне и градске администрације Шебекинског округа тренутно се баве питањем евакуације људи у безбеднија подручја, што ће се реализовати када гранатирање престане.

У међувремену, Оперативни штаб руске Белгородске области такође је демантовао информације о наводном продору украјинских јединица у регион.

„Низ канала на Телеграму шири лажне информације о пробоју украјинских трупа ноћас у правцу Шебекина. Званично саопштавамо да је то лажна вест. Ситуација у Шебекинском градском округу тренутно је тешка, чује се пуцњава и борба је у току. Делују Оружане снаге Русије, али нема никаквог продора украјинске војске“, наводи се у саопштењу.

Оперативни штаб апелује на становништво да остане прибрано и да верује само званичним и провереним изворима информација.