Прочитај ми чланак

УКРАЈИНСКЕ СЛУЖБЕ БЕЗБЕДНОСТИ: Убијен један од осам плаћеника из Србије …

0

Званичник Службе безбедности Украјине (СБУ) Игор Гусков тврди да се у Донбасу у оквиру приватне руске војне јединице "Вагнер" међу плаћеницима борило осам држављана Србије

Званичник Службе безбедности Украјине (СБУ) Игор Гусков тврди да се у Донбасу у оквиру приватне руске војне јединице „Вагнер“ међу плаћеницима борило осам држављана Србије и да је један од њих, који је учествовао и у рату у Сирији, убијен и сахрањен је у Москви.

Гусков је то изјавио јуче у емисији украјинске телевизије „Прјамиј“ („Директно“).

„Осталих седам људи су такође познати Служби безбедности Украјине. СБУ је информисала колеге у Србији – на жалост још увек нисмо добили одговор. Али, поред ових седам плаћеника, информација је такође послата и вези са неколико стотина српских држављана који су учештвовали у непријатељствима у Донбасу у оквиру илегалних наоружаних група“, казао је Гусков.

Украјински медији наводе и да је тамошњи министар спољних послова Павло Климкин у новембру прошле године позвао Србију да „поштује суверенитет и територијални интегритет Украјине тако што ће предузети акције како би зауставила овај феномен“.