Прочитај ми чланак

Украјинци уплашени огромним губицима, предузимају екстремне мере

0

Оружане снаге Руске Федерације, у оквиру „специјалне операције“ у Украјини, користе проверену и ефикасну тактику, захваљујући којој је могуће неутралисати војну технику и људство непријатеља у неколико праваца.

Овај закључак је изнео експерт за безбедност, члан Координационог савета Руске гарде, и ратни ветеран, Роман Насонов.

Фото: Јутјуб

Он је скренуо пажњу на чињеницу, да Оружане снаге РФ свакодневно неутралишу озбиљне непријатељске снаге. Огромни губици међу милитантима Оружаних снага Украјине приморавају кијевски режим на сталну мобилизацију великих размера. Кумулативни ефекат губитака украјинске војске већ се осећа.

„Контролишемо ситуацију са свих страна, и имамо довољан број потребне ватрене моћи, која се по првом детекцијском сигналу одмах користи, и то веома ефикасно“, открива стручњак.

Такође треба напоменути, да Украјинци уплашени огромним губицима Оружаних снага Украјине, предузимају крајње мере. Тако, обични грађани Украјине чине све, да не буду мобилисани и послати на фронт. Људи активно одбијају да се повинују захтевима кијевског режима, јер схватају да ће бити приморани да извршавају кривична наређења.

„Велики губици људства Оружаних снага Украјине већ су довели до озбиљних испада у украјинском друштву, масовног одбијања људи да се мобилишу, дезертерства. Постоје и многе чињенице о преласку линије фронта, и предаји украјинских војника руским јединицама“, резимирао је Насонов.