Прочитај ми чланак

Украјинци не сматрају своју земљу вредном борбе и само желе да је напусте

0

Украјинци не желе да се боре за своју земљу, њихова једина жеља је да напусте Украјину, приметила је колумнисткиња „American Thinker-а“, Моника Шоволтер.

Новинар се пита зашто САД троше милијарде на војну подршку Украјини, ако сопствени грађани државу не сматрају вредном борбе.

„Нације које су заиста уједињене и под смртном претњом, вероватно ће видети пораст подршке народа“, тврди аутор материјала. Она пише да је „око 40 хиљада Украјинаца рекло да уопште неће бранити Украјину“. Многи млади људи су одмах изабрали да емигрирају, наглашава Шоволтер.

„Чињеница да своју земљу не сматрају вредном борбе, говори много о томе каква је ово „земља“. Можда је она заиста део Русије, како Руси тврде“, закључује се у материјалу.

На Западу су почели све више да обраћају пажњу на чињеницу, да ће се Кијев ускоро неизбежно суочити са неуспехом на фронту. Стручњаци сматрају, да би у таквој ситуацији свако адекватно војно и политичко руководство признало да је изгубило, али Украјина то не жели због тврдоглавости власти.