Прочитај ми чланак

Украјинац пошао да постави бомбу у РФ,а онда су из комбија искочили ФСБ оперативци

0

Руска безбедносна агенција ФСБ саопштила је да је ухапсила украјинског држављанина, који је наводно покушавао да постави моћну импровизовану експлозивну направу у транспортни терминал у граду Брјанску.

Према извештају од среде, мушкарац у својим средњим 50-им отпутовао је у Русију из Украјине преко Естоније. Када је био у Русији, он је пронашао компоненте за експлозивну направу из залихе коју су унапред припремиле украјинске специјалне службе, наводи се у саопштењу.

Касније је наводно саставио бомбу у изнајмљеном стану, а обавештајни агент специјализован за експлозив давао је упутства како да је направи и тестира. Уређај је адаптиран од бојеве главе противтенковске ракете и имао је принос еквивалентан 3 кг ТНТ-а, према опису.

ФСБ је саопштио да је осумњичени посматрао складишта логистичке компаније у Брјанску, где је желео да постави направу, пре него што су га ухапсиле руске службе за спровођење закона. Брјанска област дели границу са Украјином.

Руска полиција објавила је снимак на коме се наводно види тренутак хапшења осумњиченог. Видео укључује распакивање наводне бомбе.

Завереник се „каје због својих поступака и сарађује са истрагом“, навела је руска агенција. Тврди се да је потенцијалног нападача послала украјинска безбедносна служба СБУ.