Прочитај ми чланак

Украјина гађала приватне куће у Скадовску, 11 људи хоспитализовано, има погинулих

0

Системи ПВО оборили су једну украјинску ракету, али је друга погодила приватни сектор и оштетила неколико кућа. Сви рањени су у болницама, лекари им пружају неопходну помоћ

Једанаест особа је хоспитализовано након што је Украјина извела ракетни напад на Скадовск, лекари им пружају неопходну помоћ, јавља начелник Херсонске области Владимир Саљдо. Истражни комитет Руске Федерације додаје да има и погинулих.

Украјинска војска је гранатирала град Скадовск, оштетила тамо цивилне објекте, и усмртила неколико људи, саопштио је Истражни комитет РФ на Телеграму.

„Истрагом се утврђују све околности инцидента и лица из редова украјинских оружаних формација која су учествовала у организацији и извршењу овог злочина“, наводи се у саопштењу.

Системи ПВО оборили су једну ракету. Али је друга погодила приватни сектор и оштетила неколико кућа, појашњава Саљдо.

Украјинска војска је извела напад око десет сати преподне по локалном времену, јавља Саљдо на Телеграму.

Свима који су се јавили са ранама и повредама различите тежине је пружена неопходна медицинска помоћ, а на лицу места су и хитне службе, истиче он.

Покренут је кривични поступак због украјинског гранатирања цивилне инфраструктуре у Херсонској области, истичу у Истражном комитету.