Прочитај ми чланак

Ухапшена Српкиња у Бечу: Глумила да је полицајка и узимала пензионерима новац

0

Аустријска полиција ухапсила је држављанку Србије (42) за којом је била расписана потерница, а која се сумњичи да је, лажно се представљајући као полицајка, стекла противправну имовинску корист у вредности од око 200.000 евра.

Српкиња је ухапшена у понедељак на аеродрому у Бечу, а терети се за више кривичних дела почињених у том, али и другим градовима Аустрије, пише Телеграф.

Медији преносе да је држављанка Србије на саслушању признала шта јој се ставља на терет, након чега је одмах спроведена у притвор.

Жена је признала да је вршила преваре у више градова, лажно се представљајући као припадник полиције. Сумња се да је осумњичена део веће криминалне групе, које послују по већ добро познатом обрасцу – зову старе и немоћне људе телефоном и представљају се као полицајци или инспектори, и потом жртве убеђују да им предају новац и друге драгоцености на чување, како их „лопови случајено не би покрали“.

Српкиња се терети да се више пут представила као полицајка користећи лажну значку.

За њом је била издата међународна потерница

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!