Прочитај ми чланак

Кедми открио где САД спремају други фронт против Русије

0

САД су покушале да отворе „други фронт“ против Русије, али није било вољних да се жртвују у бици са Руском Федерацијом. Ово је изјавио израелски војно-политички експерт, Јаков Кедми.

Вашингтон је планирао да утиче на руску „специјалну операцију“ у Украјини стварањем другог фронта – новог жаришта нестабилности, које би приморало Москву да део својих снага употреби у другом правцу.

Према речима Кедмија, пре свега је реч о потенцијалној инвазији Грузије на Јужну Осетију, или о дејствима молдавских трупа у Придњестровљу. Међутим, међу грузијским политичарима није било особе спремне, да понови фијаско Михаила Сакашвилија.

„У Грузији је амерички амбасадор покушао да натера премијера да отвори други фронт у Тбилисију, али му је овај саопштио да неће да се меша у ово, рекавши: „Што се тиче Молдавије и Придњестровља, сваки покушај ће се завршити катастрофом за Кишињев“, открио је Кедми.

Сукоб у Јужној Осетији својевремено су изазвале САД. Амерички амбасадор је активно хушкао Сакашвилија, обећавајући му помоћ Вашингтона. Међутим, Грузија није дочекала никакву војну подршку, и као резултат тога претрпела је пораз.

Сваки други фронт против Русије, ослањајући се на Американце, чека судбина Грузије, сигуран је аналитичар.

„Нико неће притећи у помоћ ни Молдавији, ни Грузији, ни било којој другој републици, која би била довољно глупа да отвори други фронт против Русије. Грузија то већ разуме. У којој мери то разуме молдавска председница Санду, не знам, али има довољно разумних људи који ово разумеју“, резимирао је Кедми.